Μία όμορφη μουσική βραδιά, με χριστουγεννιάτικο ηχόχρωμα, χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017


Μία όμορφη μουσική βραδιά, με χριστουγεννιάτικο ηχόχρωμα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης, στην οποία συμμετείχαν, τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, καθώς & η Χορωδία Γυναικών Παλαιομοναστήρου, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, για να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που παραβρέθηκε.


Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς του Αντ/ρχου Πολιτισμού κ. Κώστα Μπαλατσούκα, του Γεν. Δ/ντή της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Δημ. Φραγκούλη & του χοράρχη Δημ. Σκότη, ξεκίνησε η πρώτη ενότητα της εκδήλωσης με την χορωδία Γυναικών Παλαομοναστήρου να απαγγέλει ύμνους με πεζές καταβασίες Χριστουγέννων, για να ακολουθήσει το “Κιθαριστικό σύνολο” του Δημ. Ωδείου Μουζακίου, παρουσιάζοντας τα έργα Santa Lucia, Good King Wenceslas, We three kings  of orient are, & Deck the halls με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αικατερίνη Μπολορίζου.


Στην 2η ενότητα οι μαθητές των χάλκινων πνευστών του Δημ. Ωδείου Μουζακίου έπαιξαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Τρίγωνα Κάλαντα, Άγια νύχτα, Η μικρή πόλη της Βηθλεέμ & τη λίμνη των κύκνων, με υπεύθυνο καθηγητή το κ. Παν. Ντιντή.

Στην 3η ενότητα εμφανίστηκαν τα σύνολα φωνητικής του Ωδείου, που μας τραγούδησαν δύο υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια…Santa claus & Alleluia με υπ/νη καθηγήτρια την κα Μαριάνθη Κατσάρη.

Την σκυτάλη για την 4η ενότητα πήρε ξανά η Χορωδία Γυναικών Παλαιομοναστήρου με κάλαντα Χριστουγέννων Κοτυώρων Πόντου, κάλαντα Χριστουγέννων Νέου έτους Δωδεκανήσου, κάλαντα Χριστουγέννων Πόντου & κάλαντα Χριστουγέννων Θεσσαλίας, με χοράρχη τον κ. Δη. Σκότη.

Την 5η & τελευταία ενότητα, έκλεισε η παιδική χορωδία του Ωδείου, με κάλαντα Χριστουγέννων κρήτης, Δυτικής Θράκης, Μοραϊτικα & Ικαρίας & υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρίνα Κρανιά.

Να σημειώσουμε επίσης πως κατά την χθεσινή εκδήλωση υπήρχαν εκτεθειμένες ζωγραφιές παιδιών από όλη την Ελλάδα, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει η κα Μαρία Καλύβα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της ‘Ένα ξεχωριστό πλάσμα”, όπου ζητούσε από τα παιδιά να της χαρίσουν από μία ζωγραφιά, το σύνολο των οποίων θα εκτίθετο σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, όπως η χθεσινή για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η συγκεκριμένη κίνηση φιλανθρωπίας θα συνεχιστεί & σε επόμενη πολιτιστική δράση, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου & πάλι στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα αποδωθούν στην παιδική εκκλησιαστική κατασκήνωση της Πύρρας.

Στην εκδήλωση, εκτός του Αντ/ρχου κ. Κ. Μπαλατσούκα, παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντ/ρχος Καθαριότητας κ. Παύλος Μπόμπορας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Θαν. Κωστάκης, Κ. Κρούπης & Γ. Παλλαντζάς, η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, η κα Ελένη Ρούσσα πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δ. Μουζακίου (Πολιτισμός-Αθλητισμός-Νεότητα) ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Νικ. Πούπης & ο Γεν Δ/ντής της ΔΗΚΕΔΗ Μουζακίου κ. Δημ. Φραγκόπουλος.

Πηγή:
http://pylinews.gr/%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3/

Share This Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου