«Νόσος του Κινητικού Νευρώνα»

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πριν λίγες μέρες δεν γνώριζα το παραμικρό για τη «Νόσο του Κινητικού Νευρώνα». Με αφορμή μία ανάρτηση σε μία ομάδα στην οποία είμαι μέλος ενημερώθηκα. 

Συνοπτικά αναφέρω δύο λόγια:
Η ασθένεια εμφανίζεται με ατροφία μυών και αδυναμία στα χέρια ή/και στα πόδια, η οποία χαρακτηριστικά δεν είναι συμμετρική, σπαστικότητα και δυσκολία στη βάδιση. Άλλοι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν πρώτα ή πιο σοβαρά αδυναμία και ατροφία των μυών του προσώπου, της γλώσσας και του αυχένα, με συμπτώματα όπως δυσκολία στην ομιλία, στη κατάποση ή ακόμη και στην αναπνοή. Σταδιακά η ασθένεια επεκτείνεται σε όλους τους εκούσιους μύες του σώματος και οδηγεί σε προοδευτική παράλυση. Μέσος όρος επιβίωσης μετά τη εμφάνιση της νόσου είναι 3-5 χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με πιο σύντομη ή πιο αργή εξέλιξη. Η νοητική λειτουργία και οι αυτόνομοι μύες όπως οι σφικτήρες και η καρδιά δεν επηρεάζεται.

Όσα μέλη επιθυμούσαμε δωρίσαμε ένα (ή περισσότερα) έργα προς πώληση, ώστε να βοηθήσουμε στη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα της συγκεκριμένης νόσου.

Τα έργα μας εκτίθενται εδώ:
http://www.online.mndnsw.asn.au/…/art-with-heart-art-sale-f…
Το δικό μου είναι αυτό:
http://www.online.mndnsw.asn.au/…/mother-nature-by-maria-ka…
Όποιος επιθυμεί να το αγοράσει θα ήθελα να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τα μεταφορικά έξοδα τα επιβαρύνομαι εγώ.

Οι πωλήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 6 Απριλίου 2016
Ας βοηθήσουμε όλοι!

Share This Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου