Ένα ξεχωριστό πλάσμα (ΠΑΡΑΜΥΘΙ)

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Τίτλος: Ένα ξεχωριστό πλάσμα
Συγγραφέας: Μαρία Καλύβα
Σειρά: Παραμύθι
ISBN: 978-960-93-7554-2  
Έκδοση: Δεκέμβριος 2015
ΣΕΛ: 40 (21.0 x 29.7 εκ.)Από αμέτρητα κύματα πέρασε το "ξεχωριστό πλασματάκι" μου, όμως τα κατάφερε.
Μόλις πήρα στα χέρια μου το πρώτο αντίτυπο.


Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε μόνοι, ολομόναχοι και αβοήθητοι, μα στην πραγματικότητα δεν είμαστε· και όταν έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά, αργά ή γρήγορα, το διαπιστώνουμε.
Η ηρωίδα μας, η Φωτεινή, η ξεχωριστή συντροφιά του κυρ-Φώτη του γεράκου, δείχνει μικρή και αδύναμη· μια μέρα όμως καλείται να προστατέψει τους νέους της φίλους, τον Μανώλη και τη  Μαργαρίτα, και τότε μας αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Πρόκειται για μια ιστορία τρυφερή σαν χάδι, για ένα παραμύθι ιδιαίτερο όπως η μητρική αγκαλιά, που στο τέλος αφήνει μια υπόσχεση όμοια με εκείνες οι οποίες δίνονται ψιθυριστά στο ημίφως:
Και αύριο, όπως και σήμερα και χτες, θα είμαι πλάι σου, άγρυπνος φρουρός, φύλακας άγγελός σου.


Share This Post

4 σχόλια:

  1. Φοβερό.γέμισε χρώμα ,αισιόδοξα μηνύματα και αδημονουμε για τη συνέχεια. Καλή επιτυχία στο νεο σου δημιούργημα Μαρία.ε.β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι ολόψυχα να αγγίξει τις καρδιές όλων σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παραμύθι με μοναδικο σκοπό να αγγίξει τις καρδιες των μικρών παιδιών και να τους διδαξει πως κανεις δεν είναι μόνος και αβοήθητος αν δεν το θέλει. Αρκεί να βρεις τη δύναμη να κοιταξεις με τα μάτια τις ψυχής και να αντλήσεις τη δύναμη που χρειάζεσαι. Πολλά συγχαρητηρια Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή