Διάβα: Συγκίνηση στην εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μάνα

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

                                 


Μία όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα ο Μ.Ε.Ε.Σ. Διάβας με αφορμή την αυριανή Γιορτή της Μητέρας.
Αρκετές ήταν οι μητέρες κάθε ηλικίας και τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Διάβα, για να την παρακολουθήσουν αλλά και να τιμήσουν το πιο ιερό πρόσωπο στις ζωές όλων μας που δεν άλλο από τη μάνα.
Ήταν μια όμορφη γιορτή που τα είχε όλα: συγκίνηση, δάκρυα, χαμόγελα, ευχές, παιγνίδι, τραγούδια και κυρίως αγάπη.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Μ.Ε.Ε.Σ Διάβας κ. Ευθυμία Παπαγεωργίου-Τσιαντή, η οποία με γλαφυρό τρόπο μίλησε για τη Μάνα και καθήλωσε το κοινό. Η ομιλία της μάλιστα ήταν διανθισμένη και με επίκαιρα τραγούδια για τη Μάνα, που έδωσαν μια όμορφη νότα.
Έναν χιουμοριστικό διάλογο μεταξύ μιας κλασσικής Ελληνίδας μάνας και του γιού της διάβασε η Αντιδήμαρχος Έργων και Μέλος του Συλλόγου κ. Μαρία Φροσυνάκη, ενώ ένα συγκινητικό ποίημα διάβασε και η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Λένα Λίτσιου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Έφη Δούλη, η οποία μίλησε για τη Μητέρα στη λογοτεχνία και συγκίνησε τις παραβρισκόμενες μέσα από πεζά και ποιήματα που αναφέρονταν στη Μάνα, ενώ παρουσίασε τη συγγραφέα κ. Μαρία Καλύβα, η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια.
Η κ. Καλύβα μίλησε για την παρουσία της Μάνας στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ενώ παρουσίασε το βιβλίο της «Ένα ξεχωριστό πλάσμα», μέσα από το χάρτινο κουκλοθέατρο κι ενός παιγνιδιού με τα παιδιά.
Στην τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Χασιώτης.
Όλες οι παραβρισκόμενες πήραν ως αναμνηστικό – δώρο ένα γλαστράκι με λουλούδι και μία κάρτα.
Ήταν μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση – γιορτή, δώρο σε όλες τις μητέρες αλλά και στα παιδιά τους, που το απόλαυσαν με την καρδιά τους. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, άρτια διοργανωμένη, έκλεισε με μια πολλή ουσιαστική δράση «Τον τοίχο εμπιστοσύνης» που χτίζεται μεταξύ μάνας και παιδιού βήμα-βήμα και πέρασε το ηχηρό μήνυμα ότι: η Μάνα είναι πάντα πίσω από το παιδί της και το στηρίζει, ποτέ δεν βρίσκεται μπροστά στα όνειρά του και στα θέλω του.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μ.Ε.Ε.Σ. Διάβας για την πολύ ωραία πρωτοβουλία να τιμήσουν το πρόσωπο της Μάνας. Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και μάλιστα όταν γίνονται με πολλή αγάπη, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του χωριού, μικρούς και μεγάλους, να ψυχαγωγηθούν και να ξεφύγουν για λίγο από τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας.
 

Share This Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου