Χριστουγεννιάτικος σχολικός διαγωνισμός παραμυθιού. Αρχή από το Δημ. Σχ.Γόμφων (φωτό)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016


Ο “Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός παραμυθιού”, δράση που είναι ενταγμένη στις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, με κεντρικό άξονα το παιδί, ξεκίνησε σήμερα από το Δημ. Σχολείο Γόμφων.
Η κα Μαρία Καλύβα συγγραφέας & συντονίστρια της δράσης, αφηγήθηκε στα παιδιά ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, προβάλλοντας παράλληλα εικόνες μέσω προτζέκτορα, κάτι το οποίο εξάπτει & διευρύνει την φαντασία τους, εξηγώντας πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να γραφτεί ένα παραμύθι για παιδιά & ποια τα στάδια που περνάει ένα βιβλίο, από την σύλληψη ως ιδέα από τον συγγραφέα, φτάνοντας στην τελική έντυπη μορφή του.
Η διαδικασία του διαγωνισμού προβλέπει την συλλογή στοιχείων από τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Σχολείου, από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι-πρότυπο, που ακούσανε προηγουμένως από την κα Καλύβα, ενώ τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που τους δόθηκαν από τους συμμαθητές του, καλούνται τώρα να συντάξουν το δικό τους παραμύθι, με θέμα αμιγώς Χριστουγεννιάτικο, το οποίο & θα αντιπροσωπεύσει το Σχολείο τους στον “διαγωνισμό”.
Μόλις τα παραμύθια των παιδιών ολοκληρωθούν, αυτά θα φιλοξενηθούν στη σελίδα του Δήμου, αλλά & στο Pylinews.gr, τα οποία μπορεί ο καθένας να κατεβάσει στον υπολογιστή του, διαβάζοντάς τα με την ησυχία του & από τις 23 Δεκεμβρίου έως & στις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους 2017, μπορεί να ψηφίζει, μέσα από ειδική πλατφόρμα, αυτό που του άρεσε.
Τα Δημ. Σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στον “διαγωνισμό” είναι: των Γόμφων, της Πιαλείας, της Πηγής, της Φήκης, του Παλαιομοναστήρου & της Πύλης.
 


 
 
Πηγή:
http://pylinews.gr/%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1/

Share This Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου