www.tameteora.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016


Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους το «Ένα ξεχωριστό πλάσμα» της Μαρίας Καλύβα

Με επιτυχία παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στην Καλαμπάκα το νέο βιβλίο της Μαρίας Καλύβα με τίτλο «Ένα ξεχωριστό πλάσμα». Πρόκειται για ένα καλογραμμένο παραμύθι, που περνά πολλά σημαντικά μηνύματα στα παιδιά.
Τα παιδιά της Καλαμπάκας λοιπόν γιόρτασαν την 50η εκδήλωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου με μια ξεχωριστή εκδήλωση κι «Ένα ξεχωριστό πλάσμα».
Ανήμερα της Γιορτής Παιδικού βιβλίου, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν οι μικροί φίλοι και λάτρεις του βιβλίου της πόλης μας μαζί με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υπέροχη παρουσίαση παραμυθιού, η οποία συνοδεύονταν από πολύ παιχνίδι, χορό, και ζωγραφική.
Η όλη εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη από 5 έως 6:30 το απόγευμα για παιδιά Νηπιαγωγείου και από 7 έως 8:30 για παιδιά Δημοτικού. Έτσι για τρεις ολόκληρες ώρες οι λιλιπούτειοι αναγνώστες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν το παιδικό βιβλίο στην αίθουσα «Νίτσας Λιάπη» με το παραμύθι «Ένα ξεχωριστό πλάσμα». της συντοπίτισσας μας Μαρίας Καλύβα. Με οδηγό τους την χαρισματική και γλυκιά συγγραφέα γρήγορα όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα και το διασκέδασαν με την ψυχή τους μέσα από ποικίλα διαδραστικά παιχνίδια.
Μηνύματα όπως αγάπη, προσφορά, συνεργασία, φιλία, προστασία ξεπήδησαν από τις σελίδες του παραμυθιού και φώλιασαν στις ψυχές των μικρών παιδιών μ’ ένα πολύ όμορφο και θερμό τρόπο.
Ο πιο ωραίος τρόπος να περάσεις μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι ένα παραμύθι ή ένα βιβλίο, που στο τέλος πάντα σου αφήνει μια «γλυκιά γεύση» και είναι πολύ σημαντικό, όταν τα μηνύματα αυτά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα αναμφισβήτητα τα μικρά παιδιά χρειάζονται πολλά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους, εφόδια που σίγουρα μπορεί να τους χαρίσει ένα βιβλίο.
Συγχαρητήρια σε όλους!

Πηγή: http://www.tameteora.gr/?p=77329

Share This Post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου